Blog

Inici  ⁄  Blog  ⁄  Detall de notícia

CONSOLIDACÓ

10/06/2019

Etiquetes: Fons d'inversióRenda fixaRenda variable

Segons la definició de diccionari "consolidar” és donar fermesa i solidesa a alguna cosa. En el mon del anàlisi tècnic borsari, quan es produeix un moviment significatiu a l’alça en un període curt de temps sentim dir als experts que seria bo una "consolidació” dels preus.

La consolidació es materialitza mitjançant una pausa del moviment alcista dels mercats, ja sigui realitzant un moviment lateral o bé retrocedint part del que es va guanyar. L’objectiu, en tot cas es donar "fermesa i solidesa” al moviment alcista iniciat.

En els 4 primers mesos de l’any, l’índex de la borsa europea Eurostoxx600 va recuperar gairebé les pèrdues de 2018. Era d’esperar un procés de consolidació d’aquest inici alcista, i segurament el mes de maig (on estadísticament comença el període menys favorable pels mercats que va de maig a octubre) podria ser un moment en que es produís aquesta consolidació, i així ha estat.

Tot i que un cop ha passat sembla evident, amb una visió a mig i llarg termini és aconsellable renunciar a anticipar aquests moviments, alguns estudis, com els elaborats per Fidelity dictaminen que es guanyen més diners suportant aquestes correccions de consolidació que no intentant anticipar-les. El motiu es que és gairebé impossible predir els punts de gir exactes del mercat, i en canvi, és molt probable que ens quedem fora d’alguna de les millors sessions de l’any.

Tenint en compte que tot just estem recuperant les pèrdues del 2018, i que hi ha infravaloracions importants en algunes accions (també però els riscos mediàtics de la guerra comercial) el nostre escenari es que el final del 2019 es superarà amb escreix la caiguda del 2018. Per anàlisi tècnic pensem que l’increment del 2.9% del juny dona per tancada la "consolidació” produïda el maig de la pujada dels primers 4 mesos de l’any i ens dirigim cap a un primer objectiu de 400 punts, que es un 6% sobre el nivell actual.
Notícies anteriors

BUDA I LA PACIÈNCIA

26/07/2019

La societat, i els nostres pensaments, ens empenyen a voler les coses a l’instant. Accelerarem el ritme dels esdeveniments buscant la satisfacció immediata. Vivim envoltats de soroll que ens...

Llegir més

UN BON SEMESTRE I PENDENTS DE LES ACCIONS “VALUE”

04/07/2019

El índex MSCI World està composat per 1.655 companyies grans i mitjanes de 23 països desenvolupats. Aquest semestre apujat un 16,07% recuperant amb escreix la caiguda del últim trimestre del 2018...

Llegir més

Cartera model Maig 2019

10/06/2019

  Canvis fets recentment:   ·L'últim moviment en la llista espanyola és la incorporació d'Iberdrola després de pujar la valoració i de les bones...

Llegir més

Contacte

Forcada Consultors

C/ Miramarges, 7, 1er 2n

08500 VIC

 

Telf. 93 380 41 33

Fax 93 380 41 35

info@forcadaconsultors.com