Blog

Inici  ⁄  Blog  ⁄  Detall de notícia

Rebot o canvi de tendència

12/02/2019

Etiquetes: EconomiaFons d'inversióRenda variable


Sense cap noticia destacable les borses han recuperat el mes de gener la caiguda de novembre i desembre.

Referma el que comentàvem en l’últim newsletter sobre la irracionalitat del mercat amb un comportament dominat més pel "sentiment” que no en dades objectives.

S’han assolit els primers nivells claus de "resistència” i per tant, combinat amb les revisions a la baixa de creixement econòmic i de beneficis empresarials, veurem encara moviments irracionals en un mercat que busca trobar la valoració adequada a les noves expectatives.

Estem en el dilema provocat per l’existència de dues realitats enfrontades en dos mercats històricament molt correlacionats .

Per una banda EUA, en que la borsa ha capitalitzat aquests últims anys el creixement dels beneficis empresarials i ara te marge per corregir d’una forma sana.

I per l’altre banda Europa, que continua als mateixos nivells que fa 6 anys i amb uns múltiples històricament baixos ( PER actual del 12,2 Vs. Mitja històrica del 14,4 ) tot i la bondat dels tipus d’interès i la recuperació i manteniment dels beneficis empresarials des de 2012,

Tot i assumir una reducció de les expectatives, la valoració de les borses europees per descompte de fluxos dona un potencial alcista mínim del 25%.

La gestió de l’estalvi basat en la gestió passiva (comprar un índex i no fer res) dona bons resultats en mercats alcistes. En una situació d’estancament dels índex europeus com en aquests últims 6 o 8 anys la gestió activa dona millors fruits.

Adjuntem les taules de rendibilitats dels fons seleccionats gestionats activament. Les mitges de rendibilitat  per categoria son:

-         Renda fixa a 3 anys 2.29% anual i 2.23% anual a 5 anys 

-         Mixta a 3 anys 3.71% i 2.47% a 5

-         Renda Variable a 3 anys el 8.66% anual i el 7.07% a 5 anys 

Carteres diversificades amb productes gestionats activament son capaços d’arrencar rendibilitats positives en entorns laterals de mercat però en molts casos els inversors no son capaços de capturar aquestes rendibilitats.

La majoria obtenen rendibilitats menors per prendre decisions errònies basades amb les sensacions o amb la inadequada tria del seu perfil de risc real. En tots els casos l’horitzó temporal i la paciència són els millors aliats

I per aquells inversors que prefereixen assegurar una rendibilitat que provingui dels dividends i poder utilitzar aquests ingressos per sobre de l’oscil·lació de les cotitzacions el seu producte es el GVC Gaesco Dividend Focus FI.

Un fons d’inversió gestionat sistemàticament, compost per 25 companyies seleccionades d’alta retribució per dividend i que, de manera opcional, reparteix trimestralment els dividends cobrats.SELECCIÓ FONS D'INVERSIÓ

FONS GVC GAESCO GENER 2019


Notícies anteriors

Cartera model Maig 2019

10/06/2019

  Canvis fets recentment:   ·L'últim moviment en la llista espanyola és la incorporació d'Iberdrola després de pujar la valoració i de les bones...

Llegir més

CONSOLIDACÓ

10/06/2019

Segons la definició de diccionari "consolidar” és donar fermesa i solidesa a alguna cosa. En el mon del anàlisi tècnic borsari, quan es produeix un moviment significatiu a l’alça en un...

Llegir més

L'ÈXIT ESTÀ EN LA PSICOLOGIA

07/03/2019

Pel que fa als mercats només comentar que continua a bon ritme la recuperació de les caigudes sense fonament de l’últim trimestre de 2018.  Dels fons gestionats a GVC Gaesco , 6 fons...

Llegir més

Contacte

Forcada Consultors

C/ Miramarges, 7, 1er 2n

08500 VIC

 

Telf. 93 380 41 33

Fax 93 380 41 35

info@forcadaconsultors.com